תקימו מאסטרמיינד של יזמים חזקים שחותרים לאותה מטרה

אחד מהאלמנטים שעשו את השינוי הכי משמעותי בעסק שלי הוא הקמת מאסטרמיינד של יזמים חזקים שפועלים לאותה מטרה. מאסטרמיינד זה משהו שעד שלא מרגישים את העוצמה שלו מבפנים, קל לדחות אותו לשלב מאוחר יותר, או לבטל אותו.

הנה חלק מהדברים הטובים שיצאו לי מעבודה במאסטרמיינד.

  1. עזרה מהחבר'ה לדייק את המוצרים, ההצעות, ותהליך המכירה שלי.
  2. משתפים אותי בידע ובסיסטמים שאי אפשר להגיע אליהם בשום דרך אחרת.
  3. מחברים אותי לאנשי קשר חשובים, ומקצרים לי את הדרך לשיתופי פעולה.
  4. ממליצים על התוכניות והשירותים שלי ברשתות חברתיות.
  5. משתפים איתי גישות לקורסים שרכשו.

וכמובן, אני עושה אותו דבר עבורם.

מעבר לזה, אנחנו נפגשים פעם בשבוע, מנסים להבין לאן הביזנס שלנו הולך, איך להתמקם טוב יותר לקראת העתיד, ומפצחים בעיות שרלוונטיות לכולנו. זאת קבוצת תמיכה יוצאת דופן, ומרוב שהיא קריטית לי התחלתי להקים קבוצות מאסטרמיינד ללקוחות שלי, על מנת שיהנו מאותן תועלות

איך בונים מאסטרמיינד כמו שצריך?

קודם כל אם תפנו לקולגה במסנג'ר ותציעו לו להיות חלק ממאסטרמיינד, גם אם הוא מכיר אתכם סיכוי קטן שהוא יסכים. זאת לא כפיות טובה. לאדם שמולכם יש כמות דקות סופית ביממה, ואם הוא משקיע זמן במשהו, הוא ירצה לדעת זה מה יוצא לו מזה.

עכשיו, יש פה פרדוקס מסויים – מאסטרמיינד שקל לבנות הוא בד"כ מאסטרמיינד לא איכותי. מורכב מ"משקיפים ויושבים על הגדר". חבר'ה שבאים לקבל שיעור פרטי בחינם. מאסטרמיינד איכותי מורכב מחבר'ה חזקים שיכולים ומתכוונים לתת מעצמם, אבל הזמן של יזמים מהסוג הזה יקר פי 100, ולא יהיה לכם קל לבקש נתח ממנו.

אז איך בכל זאת?

קודם כל מיינדסט: אתם לא באים לקחת, אתם קודם כל באים לתת.

אם אתם מציעים למישהו לעלות איתכם לשיחה, חפשו איפה אתם יכולים לתת לו ערך. תחילה בשיחה 1 על 1, ובהמשך במפגשי זום עם קבוצות קטנות. תמשיכו לעלות למפגשים כמה שאתם רק יכולים, תבנו מומנטום של קארמה טובה, ונסו לזהות אנשים שיכולים ואוהבים גם לתת.

כשזיהיתם 2-3 יזמים כאלה, נסו להציע להם לעלות רמה ולהיפגש באופן קבוע. תפתחו קבוצת ווצאפ להתייעצויות, ותשמרו על קשר יותר חזק.

הלאה, למרות שכולכם שווים, מישהו חייב לנהל את המאסטרמיינד, לנצח על הפעילות, ולסנן מצטרפים חדשים. המישהו הזה הוא אתם, כי היוזמה היא שלכם. אתם צריכים לקבוע על מה הולכים לדבר, מה תהיה האג'נדה, מה מנסים להשיג, וכו'.

מרגע שעולים למפגש אתם אחראים לוודא שיהיה שם סדר, שלא סוטים יותר מדי מהנושא, שיש התקדמות. אל תהפכו את המפגש לשיחת חולין, ואל תבזבזו למשתתפים זמן יקר, כי החבר'ה החזקים פשוט יפסיקו להופיע.

הלאה – מישהו מעוניין להצטרף?… אחלה. תציעו לו לעלות למפגש, ותראו איך הולך. אם יש כימיה, יש לו מה לתרום, והוא מתאים לדינמיקה שנוצרה בינכם, אז תזמינו אותו לעוד מפגש… ועוד מפגש… וזהו. אתם לא צריכים לחלק כרטיס חבר. אם זה הולך טוב, שימשיך לבוא.

דבר אחרון, לפעמים לחבר'ה לא יהיה מה לשתף. כדי שהמאסטרמיינד שהקמתם לא ימות, קחו על עצמכם לשתף דברים שהולכים אצלכם טוב בעסק. אם לא נפגשתם 5-6 שבועות כי לא היה מה, המאסטרמיינד ייחלש ובסוף יתפרק.

הכלל הכי חשוב – וודאו שהמשתתפים מקבלים ערך ממשי בתמורה לזמן שהשקיעו.

אם לא הלך בפעם הראשונה, אל תתייאשו. נסו שוב (ושוב ושוב ושוב…) בדיוק באותה צורה, עד שתמצאו את ההרכב שלכם.

מאסטרמיינד חזק יחולל אצלכם קסמים בעסק.

רוצים להופיע בפרוייקט אוטונומציה? – אם יש לכם טיפ ממש טוב שהייתם רוצים שאוסיף לרצף אתם מוזמנים לשלוח לי מייל חזרה עם הטיפ, למי לתת קרדיט, ולינק לאתר או לשירות שלכם. לא מבטיח כמובן, אבל במידה והטיפ באמת טוב הוא יעלה

להצטרפות לפרוייקט אוטונומציה וקבלת הטיפים ישירות למייל לחצו כאן

שאלות? דברו איתי
דילוג לתוכן