מי שיוצא לו לדבר איתי, במיוחד בתקופה האחרונה שומע אותי חוזר שוב ושוב על המסר הבא:
אם אתם רוצים עסק אוטונומי אז 95% מהעבודה היא על בניית הסיסטם הנכון, הגדרת מודל תפעולי, מיפוי תהליכים, הקמת תשתית תוכנות תפעולית, והבנה של איך לנהל את הסיפור הזה. גיוס העובדים הוא רק 5% מהפתרון, והוא החלק האחרון שמגיע כשכל היתר כבר מוכן, ובפרט המיינדסט שלכם
ולמרות שהעובדים מגיעים בסוף, זה מבחינתי הפרמטר שהכי חשוב שלא תתפשרו עליו. איכות הארגון שלכם היא בסופו של דבר הצוות שלכם. הצוות שבניתם יבנה או ישבור את החזון שלכם. האנשים שמניעים את הגלגלים של המכונה צריכים לעבוד בהתלהבות, מתוך מוטיבציה, מתוך אמון במנהיגות שלכם, עם הקונטקסט הנכון לכל מטלה, ועם תחושה שהם חלק ממשהו שגדול יותר מהם, וזה לא משנה אם אנחנו מדברים על ראש צוות מוצר, או על אסיסטנט שירות לקוחות.
לכן, אני מקפיד תמיד בארגון שלי לגייס רק עובדים שהם A Players.
עכשיו, A Players כולם כמובן רוצים, אבל אלו העובדים שבד"כ צריך להתאמץ יותר כדי לגייס אותם – לשלם יותר, לראיין יותר, לסנן יותר – ולכן הרבה יזמים, ובמיוחד מתחילים, נוטים להתפשר ולעבוד עם עובדים B Players.
רוצה לצרף לכם ציטוט מאחד מהספרים שאני קורא עכשיו בנושא שמתאר באופן מדוייק את הגישה שלי לגיוס עובדים –
מה שגיליתי הוא ש- B Players יכולים למנוע מארגון להשיג את המטרות הגדולות שלו. C Players בד"כ פורשים או מפוטרים מהר מאוד, כי הם לא עומדים בסטנדרטים, אבל B Players נשארים בסביבה לאורך שנים. הם עושים את העבודה טוב מספיק כדי שלא יפטרו אותם, אבל הם לא יעזרו לכם להשיג את המטרות שלכם. והכי גרוע, אתם אפילו לא תדעו מה יכלתם להשיג ופספסתם, כי היו לכם B Players בעסק שהפכו לאיזור הנוחות עבורכם.
מהסיבה הזאת אני מלמד את היזמים שעובדים איתי לגייס את העובדים שלהם בעצמם, להתאים אותם באופן מלא לאופי הארגון, להמשיך בתהליך הגיוס עד שמוצאים A Players שיעבוד בעסק כאילו הוא שלו, ולבנות סביבה ותרבות שבה עובדים כאלה יתפתחו וישגשגו.
—
רוצים להופיע בפרוייקט אוטונומציה? – אם יש לכם טיפ ממש טוב שהייתם רוצים שאוסיף לרצף אתם מוזמנים לשלוח לי מייל חזרה עם הטיפ, למי לתת קרדיט, ולינק לאתר או לשירות שלכם. לא מבטיח כמובן, אבל במידה והטיפ באמת טוב הוא יעלה