איך מפטרים עובד וירטואלי בצורה נכונה

ב- 2 הטיפים האחרונים שיתפתי את הגישה שלי להתמודדות עם בעיות ביצוע ומשמעת של עוזרים פיליפינים. בטיפ של היום אשתף איתכם איך מפטרים עובד בצורה נכונה.

לפני שמדברים על פיטורין, בואו נדבר על גישות. על מנת לבצע את העבודה בצורה נכונה, אתם תצטרכו לחלוק הרבה גישות עם העובד שלכם. אני משתף את כל הגישות אך ורק באמצעות תוסף LastPass לדפדפן – העלות של התוסף היא לא גבוהה, הוא מאפשר לכם לשמור ססמאות שונות ולזכור רק ססמה אחת לתוסף. אצלי כל הססמאות הן ג'יבריש רנדומלי, ואני שומר אותן בתוסף, ככה שגם אם אחד השירותים נפרץ והססמה נחשפה זה לא יעזור לפורץ להיכנס לשירותים אחרים שאני מנוי עליהם

התועלת העיקרית ב- LastPass – ברגע שפיטרתם עובד, יש לכם רשימה מדוייקת של כל הססמאות ששיתפתם איתו. אתם תצטרכו אותה.

בתור התחלה, תמתינו לזמן שהעובד לא במשמרת, זה יכול להיות לילה אצלו (שעות הבוקר בישראל), או כל זמן אחר. בשעות האלו תחליפו את כל הגישות.

הנה שני טיפים שיקלו עליכם – הראשון, פעם בחודש תבדקו איזה ססמאות שותפו, ותסירו גישות שאין בהן צורך יותר. השני, לפעמים יותר קל לעשות "שכחתי ססמה", מאשר להשתמש בממשק שינוי ססמה, שיכול להיות קצת שונה בכל שירות, ולפעמים קצת מורכב.

ברגע שהסרתם גישות, מסירים את העובד מכל הפורומים הקבוצתיים – סלאק, פייסבוק, או כל גישה אחרת שיש לו לצוות, על מנת שלא יעורר שם דרמה.

ברגע שהסרתם אותו מכל הפורומים הקבוצתיים, שולחים לו הודעה קצרה בווצאפ/וייבר או כל אמצעי תקשורת אישי אחר, תכתבו לו שלצערכם למרות הניסיון שעשיתם זה לא עובד, וכאן אתם נפרדים. תאחלו לו בהצלחה בדרך העתידית, ובזה תסיימו. אחרי שפיטרתם, לא להיכנס לדיונים בווצאפ, זה לא יתרום שום דבר מכאן והלאה.

הכי חשוב – שלמו לעובד את מלוא המשכורת שלו, ו-וודאו שאתם תמיד תמיד מסיימים בטוב, לא משנה מה קרה. אתם לעולם לא יודעים אם לא שכחתם איזו גישה פתוחה, ואיפה אולי תצטרכו את העובד בהמשך.

רוצים להופיע בפרוייקט אוטונומציה? – אם יש לכם טיפ ממש טוב שהייתם רוצים שאוסיף לרצף אתם מוזמנים לשלוח לי מייל חזרה עם הטיפ, למי לתת קרדיט, ולינק לאתר או לשירות שלכם. לא מבטיח כמובן, אבל במידה והטיפ באמת טוב הוא יעלה

להצטרפות לפרוייקט אוטונומציה וקבלת הטיפים ישירות למייל לחצו כאן

שאלות? דברו איתי
דילוג לתוכן