באחד מהטיפים האחרים שיתפתי את האתגר שבבניית מנגנון השגת ביקורות למוצר באמזון בצורה נכונה. תהליך לא פשוט, אבל כמובן בהישג יד.
כל עוד התהליך ברור לנו במלואו, זאת לא בעיה לשבת לבד ולפתח אותו צעד אחרי צעד, להעביר עבודה לעוזר שלנו, לבחון את התוצאות ולהעביר אותו הלאה.
אבל מה עושים כשיש צעד שאתם לא יודעים לפתור?
לדוגמא – אנחנו לא בטוחים איך לכתוב נוסח פניה לאדמין של קבוצה בצורה נכונה, ואולי האנגלית שלנו לא משהו, ואנחנו די בטוחים שנסורב. או שאולי אין לנו מושג איך לנהל את העוזר בתהליך, או מה הדרך הנכונה להעביר כסף לרוכשים ולוודא שלא ידפקו אותנו, וכן הלאה. בכל מנגנון שתבנו, יצוצו בעיות קטנות כאלה, ומפתה לעזוב הכל ולהיכנס באמאמא של האינטרנט עד שנמצא את התשובה.
תנו לי לומר לכם שזה בזבוז זמן. הדרך הנכונה היא להשאיר פלייס הולדרס במקומות הללו – לדוגמא בשלב שעוסק בהחזר כספי ללקוח לרשום "יש לברר כיצד להחזיר כסף בצורה בטוחה" – ולהתקדם הלאה
עכשיו יש לכם תהליך שלם מלא בחורים, ועם זה אתם עולים לשיחה עם קבוצת המאסטרמיינד שלכם, מלמדים אותם את התהליך, ותוך כדי הסשן גם מציפים את החורים. מכאן והלאה יש 2 אופציות.
הראשונה, למישהו מהחברים יש פתרון בשלוף. אולי אפילו כל כך יצירתי שיחליף שלבים נוספים בתהליך שבניתם.
השניה, לאף אחד אין פתרון, אבל האסטרטגיה הכללית מוסכמת. כולם יוצאים לחפש פתרונות מתוך צורך משותף, ואתם כבר לא לבד.
שורה תחתונה – אל תלחמו על מנגנונים לבד. תבנו את המסגרת, וכמה שניתן בצד שלכם, ותחברו למאמצים שלכם את קבוצת המאסטרמיינד שלכם מוקדם ככל שניתן כדי שיסייעו עם המשאבים המנטלים והמוחשיים שלהם.
—
רוצים להופיע בפרוייקט אוטונומציה? – אם יש לכם טיפ ממש טוב שהייתם רוצים שאוסיף לרצף אתם מוזמנים לשלוח לי מייל חזרה עם הטיפ, למי לתת קרדיט, ולינק לאתר או לשירות שלכם. לא מבטיח כמובן, אבל במידה והטיפ באמת טוב הוא יעלה