לבנות מנגנון מורכב, איך עושים את זה

באחד הטיפים האחרים אני מסביר למה להשליך אחריות על מנגנון מורכב על עובד פיליפיני בזול לא עובד.

תזכורת, אם הוא באמת כזה טוב, יבוא מישהו שיסגור את הארביטראז' וישלם לו את מה שמגיע לו. זה טבען של הזדמנויות, מהר מאוד הפער נסגר. מירוץ החימוש בשכר של הפיליפיני ימשיך עד שישתווה לשכר טרחה של סוכנות לניהול פיפיסי.

אבל אנחנו בכל זאת רוצים להעביר אחריות למנגנונים מורכבים בעסק – לדוגמא, פיתוח מוצר, ניהול מלאי, ופיפיסי – אז איך עושים את זה?

בואו נדבר על מנגנון פיתוח מוצר, שהוא אחד המנגנונים שאני עובד עליהם עם החבר'ה של תוכנית FBA Upgrade.

פיתוח מוצר באמזון 2021 הוא מורכב, מכיל הרבה חלקים נעים, וכדי לצלוח את התהליך בצורה טובה צריך לשלוט בכל חלק ולהבין מה המטרה שלו. אז נאמר ואנחנו היום סלר באמזון ואנחנו מתפעלים את תהליך פיתוח מוצר לעסק שלנו לבד, בלי סיוע של אף אחד אחר. מצד שני, ברור לנו שזה לא יכול להמשיך. המתחרים שלנו משיקים מוצרים בקצב הולך ומהיר, והמוצרים שלהם הופכים למתוחכמים, וטובים יותר. הליסטים שלהם הופכים לאטרקטיבים יותר, ובקיצור… הם לאט לאט הופכים אותנו ללא רלוונטים.

למצוא עובד מומחה בפיתוח מוצר שיקח הכל על עצמו? מקווה שכבר הבנתם שזה לא עובד. המוצר שלכם הוא העסק שלכם. אם מישהו אחר יכול לפתח מוצר טוב מכם, למה הוא צריך אתכם.

אז איך כן? ככה.

בתור התחלה אנחנו חייבים לפרק את תהליך פיתוח מוצר לפאזות.

פאזה ראשונה – מחקר מוצרים מועמדים להשקה.

פאזה שניה – פיתוח מוצר.

פאזה שלישית – מיתוג (ליסט, אריזה, אינסרט), ייצור ושילוח.

פאזה רביעית – הגעת המוצר לאמזון והשקה.

 

image

 

אין פה סוד גדול, ככה הרי גם אתם עובדים פחות או יותר, נכון? רק אולי זאת הפעם הראשונה שעשיתם ניסיון לתת שמות והגדרה לשלבים השונים.

הלאה, בנקודה הזאת אנחנו צריכים להבין מה מתבצע בכל שלב פחות או יותר. אין צורך להיכנס לניואנסים, זה מיותר ולא יוביל אותנו לשום מקום

אז אנחנו מתחילים מהפאזה הראשונה – נאמר שאנחנו מבצעים חיפוש מוצרים פוטנציאלים לפי אוסף של קריטריונים שקבענו לעצמנו, ומייצרים רשימה – הופ! – יש לנו מועמד לתהליך כתוב ראשון, או SOP.

בנקודה הזאת יש לנו סופסוף חתיכה אחת בפאזל של תהליך פיתוח מוצר שאפשר להעביר לעובד לא מקצועי בלי לאבד שליטה על התהליך. אנחנו מתעדים את השלב הראשון, עובדים לפיו כמה פעמים על מנת לתפוס שליטה בעצמנו, ואם יש לנו עובד זאת הנקודה להעביר לו את השלב הזה ורק אותו.

כשהוא מבצע את התהליך הראשון, אנחנו ממשיכים לשלב הבא, לדוגמא… אנליזת שוק ומתחרים. יש לנו מוצר מועמד, ואנחנו רוצים לוודא שיש ביקוש, שהתחרות לא חזקה מדי, שהשוק לא רווי, וכן הלאה. מדובר בתהליך חדש. העובד שלנו עובד על התהליך הקודם, ומייצר לנו תוצאות, ואנחנו מטפלים בתהליך הבא.

מבינים?.. אני אוהב לחשוב על תהליך מיפוי מנגנון מורכב כמו טיפוס על סולם. אני "מטפס במעלה" תהליך פיתוח מוצר. ועם כל שלב שתיעדתם, שהעברתם לעוזר שלכם, ושניקיתם את הבאגים, המנגנון הזה הולך ומושלם.

הבונוס הוא כמובן שאתם לא צריכים מומחה. אתם יכולים למצוא לכם פיליפיני ב- 3$ לשעה שיעבוד על כל השלבים, לפי המתודה שלכם, וישאיר את השליטה אצלכם.

תהליך פיתוח מוצר כפי שתיארתי אותו קיים במלואו אצלנו והוא חלק מתוכנית FBA UPGRADE. כמוהו קיימים גם יתר המנגנונים בעסק – פיפיסי, ניהול מלאי, שירות לקוחות, הנה"ח, ולמעשה כל מה שסלר באמזון צריך כדי להעביר עבודה לעוזר וירטואלי ב- 3$ לשעה, ולשמור על שליטה.

רוצים להופיע בפרוייקט אוטונומציה? – אם יש לכם טיפ ממש טוב שהייתם רוצים שאוסיף לרצף אתם מוזמנים לשלוח לי מייל חזרה עם הטיפ, למי לתת קרדיט, ולינק לאתר או לשירות שלכם. לא מבטיח כמובן, אבל במידה והטיפ באמת טוב הוא יעלה

להצטרפות לפרוייקט אוטונומציה וקבלת הטיפים ישירות למייל לחצו כאן

שאלות? דברו איתי
דילוג לתוכן