קודם כל, אם אתם סלרים באמזון אז התרשים למטה הוא תשובה די טובה לשאלה שבטייטל, ואחד האתגרים הגדולים ביותר בתחום שאני עוסק בו, בהקמת סיסטמים לפעילות של עסקים אונליין, הוא להעביר את החשיבות של עבודה עם מודלים.
אם יש לכם בלאגן בעסק, אתם מתעוררים בבוקר ועובדים לפי תחושה, ריאקטיבים למה שקורה, ולא לפי תוכנית מסודרת, אז הטיפ הזה הוא במיוחד בשבילכם.
ברמה הכללית ביותר האופרציה בכל העסקים בעולם נגזרת מאותו תהליך בסיסי – תהליך שיווק, תהליך מכירות, ותהליך דליברי (אספקת המוצר או השירות). על התהליכים הללו יש נספחים, כמו לדוגמא פיתוח מוצר, שירות לקוחות וכו', אבל מה שציינתי למעלה הוא חוט השדרה שבלעדיו הרוב המכריע של העסקים לא יוכלו להתקיים
המודל האופרטיבי בתרשים למעלה מתאר את התהליכים העיקריים שמתרחשים במהלך חייו של מוצר בחנות אמזון. בצד השמאלי של התרשים קיים תהליך בחירת ופיתוח מוצר (בסגול), תהליך הזמנת סחורה ראשונה, תהליך עיצוב נכסים, ותהליך השקה. ואילו בצד הימני של התרשים אנחנו רואים את התהליך התפעולי שמתרחש ברגע שהמוצר יצא לשוק, ולמעשה לכל אורך חיי המוצר – תהליכי שירות לקוחות, קידום במנוע אמזון, וניהול מלאי, כשמעליהם התהליך האסטרטגי מנווט את הסירה ומקבל החלטות בהתאם לסיטואציות השונות בשוק
ולמה אתם צריכים תרשים כזה? – הסיבה פשוטה, לכל תהליך בתרשים (כל קופסא) יש מטרה מוגדרת ותוצרים ברורים – לדוגמא, תהליך עיצוב נועד לוודא שיש לנו דף המכירה הטוב ביותר בשוק, וזה מתבטא בכניסות לדף המוצר ובהמרות, כלומר מדדים שניתן לכמת במספרים.
ברגע שיש לנו מדד מספרי ברור לאיכות תוצרי תהליך, אפשר לבצע אופטימיזציה לתהליך הזה בלבד, ולהתעלם מיתר התהליכים. אם אתם מנהלים חנות באמזון עם אינספור תהליכים גדולים וקטנים, אין לכם שום דרך לנצח בעסק הזה בלי להבין איך האופרציה שלכם מתנהלת, ולשפר את התהליכים שלכם אחד אחד, בהתאם למדדים הכמותיים שמתארים את הביצועים בכל אחד.
אם אתם סלרים באמזון, אתם מוזמנים להעתיק את התהליך שצירפתי פה – העסק שלכם לא מאוד שונה. אם אתם יזמים מסוג אחר אתם מוזמנים לשתף אותי במבנה העסק שלכם, ואשתף את דעתי.
—
רוצים להופיע בפרוייקט אוטונומציה? – אם יש לכם טיפ ממש טוב שהייתם רוצים שאוסיף לרצף אתם מוזמנים לשלוח לי מייל חזרה עם הטיפ, למי לתת קרדיט, ולינק לאתר או לשירות שלכם. לא מבטיח כמובן, אבל במידה והטיפ באמת טוב הוא יעלה